Verhuren en huren

Woonruimte huren

Het aanbod van Stichting VWN is voor iedereen vrij toegankelijk via de gratis site van HuurEnWoon.

VWN adviseert kamerhuurders om kamers te huren in woongebouwen die voldoen aan minimale eisen m.b.t. (brand)veiligheid. Indien u woont in een woning waar geen aandacht is voor brandveiligheid adviseren wij u om uw verhuurder hierop aan te spreken!

Woonruimte verhuren

Stichting VWN verzorgt voor u als verhuurder gratis de verhuur van uw woonruimte. VWN zoekt in uw opdracht betrouwbare huurders en gebruikt hiervoor de site van HuurEnWoon en alle andere daarvoor noodzakelijke kanalen. VWN let hierbij op de belangen van de verhuurder. 

VWN regelt:

  • Het adverteren van de woonruimte via HuurEnWoon en andere kanalen indien nodig;
  • Bezichtigingen met potentiele huurders;
  • Vastlegging van de te verhuren woonruimte bij aanvang én bij beëindiging huurperiode;
  • Opstellen van juridisch juiste huurovereenkomsten;
  • Inzet van de KKVV app voor alle belangrijke aspecten vóór, tijdens en bij beëindiging van de huurperiode.

Kamerverhuurpanden

Stichting VWN is gericht op kwalitatief goed kamerverhuur, in (brand)veilige panden.
Indien een verhuurder niet bereid is om zijn pand te laten voldoen aan de minimale eisen van KKVV (basisniveau) wil VWN dit pand niet beheren of verhuren.
Op deze wijze wil VWN bewerkstelligen dat huurders ervoor kiezen om vooral de kamers te huren die via VWN beheerd worden en dus voldoen aan de minimale eisen m.b.t. de brandveiligheid.
Dit uitgangspunt werkt tot op heden uitstekend. Er is nagenoeg geen leegstand in kamerverhuurpanden die door VWN worden beheerd en via HuurEnWoon worden aangeboden!

Appartementen & woningen

Stichting VWN beheert momenteel ca. 150 appartementen en woningen. Appartementen zijn momenteel schaars en de vraag naar appartementen is groot. VWN kan voor u kosteloos betrouwbare huurders zoeken. Ook kan VWN juridische deugdelijke huurovereenkomsten voor u opstellen.

Short Stay

Short stay is verhuur van kamers en vrije sector huurwoningen voor een korte periode (minimaal 1 maand, maximaal 12 maanden). Short stay is vooral gericht op buitenlandse studenten en werknemers.
Sinds 2 jaar is Stichting VWN, in samenwerking met International Office (afdeling huisvesting buitenlandse studenten en expats van de Radboud Universiteit Nijmegen), actief op dit relatief nieuwe terrein. Op dit moment verhuurt VWN (onder de naam Guesthouse Nijmegen) via short stay ongeveer 100 wooneenheden (kamers en appartementen).
VWN kan u uitstekend begeleiden in alle juridische, financiele en fiscale aspecten op dit terrein. Indien u daadwerkelijk “short stay” wilt verhuren adviseren wij u contact met VWN op te nemen. Short stay verhuur is fiscaal uitermate interessant (ook verhuur in “box 3”) maar vraagt wel maximale zorgvuldigheid in de realisatiefase. VWN werkt hierbij samen met Klerkx Fiscaal Advies en kan u hierover een deskundig advies geven.